25 Σεπ 2017
Σεπτέμβριος 25, 2017

Γιορτάζουμε τα 40 χρόνια του ΣΕΜΕ

0 Σχόλια

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ γιορτάζει τα  40 χρόνια από την ίδρυσή του με μια μονοήμερη εκδρομή, για τα μέλη, τους συνεργάτες και τους  φίλους του, στην ορεινή Αρκαδία,  την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Αναχώρηση 8.30 από το Σύνταγμα, από τα γραφεία της Manessis Travel, Φιλελλήνων 4

Πρώτος μας σταθμός το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας Δήμου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου.
Το κτήριο ανεγέρθηκε μεταξύ 1907 - 1908 στο χωριό Πιαλί (παλιά ονομασία της Αλέας), κοντά στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους ναούς στην Πελοπόννησο.
Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημόσια Μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, αναβαθμίστηκε κτιριακά και εκθεσιακά τα τελευταία χρόνια και επαναλειτουργεί από το 2014.
Το Μουσείο είναι ένα από τα πιο σύγχρονα  της χώρας, καθώς η νέα παρουσίαση των εκθεμάτων του γίνεται με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.
Αφηγείται την ιστορία της γέννησης και εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ιερά της και δη το ιερό της Αθηνάς Αλέας, ένα από τα πιο φημισμένα πελοποννησιακά ιερά.

Επόμενος σταθμός  το Σπήλαιο του Κάψια (1,5 χλμ. από το ομώνυμο χωριό και περίπου 15 χλμ. βόρεια της Τρίπολης).

Το σπήλαιο αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.
Ανακαλύφθηκε το 1887 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Αρχαία Μαντίνεια και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα δέκα σημαντικότερα σπήλαια στην Ελλάδα,  διαθέτει πλούσιο σταλαγμιτικό διάκοσμο με σπάνιους χρωματισμούς.  Πολύχρωμοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργούν σχηματισμούς μοναδικής ομορφιάς, αλλά και εντυπωσιακές αντανακλάσεις στο εσωτερικό του σπηλαίου. Η συνολική διαδρομή εδώ αγγίζει τα 330 μέτρα, ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στους φωτισμούς και την χάραξη των μονοπατιών εντός του σπηλαίου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε τους δρόμους  του κρασιού στο ανακαινισμένο παραδοσιακό οινοποιείο Καλόγρη, με μια επίσκεψη στο οινοποιείο για ξενάγηση & γευσιγνωσία.

Θα γευματίσουμε στην ταβέρνα «ΜΑΡΓΙΟΛΑΣ» στη Νεστάνη. Ζεστό περιβάλλον, νόστιμο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις.

Θα τελειώσουμε την εκδρομή μας με ένα παγωτό ή καφέ στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας, να περάσουμε μια ξένοιαστη μέρα, να γνωριστούμε καλύτερα, να έρθουμε πιο κοντά !!

Για περισσότερα και για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε:
Μαρία Αντωνοπούλου – ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – 210.9969891, m@graphicarts.gr
Φοντίνα  Λομβαρδιά – Πρόεδρος ΣΕΜΕ – 210.8145450, member@fespahellas.gr