Η λίστα συμμετοχών για την 28η διοργάνωση των Βραβείων FESPA είναι πλέον ανοιχτή για εκτυπωτικές εταιρείες και επιγραφοποιούς που επιθυμούν να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς τους.

Από την πρώτη τους εμφάνιση το 1991, τα Βραβεία FESPA είναι ο μακροβιότερος θεσμός απονομής βραβείων στον κλάδο ειδικών εκτυπώσεων, με την περσινή διοργάνωση να διεξάγεται με παραπάνω από 200 συμμετοχές από 30 χώρες και τους προκριθέντες να βραβεύονται στην εορταστική βραδιά της FESPA μπροστά σε 300 καλεσμένους.

Ο Quentin King, διευθυντής της Harwood King Printmakers (Ηνωμένο Βασίλειο) που κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στις κατηγορίες “Μεταξοτυπίες και Έργα Τέχνης” και “Καλύτερες Παρουσίες” στα Βραβεία FESPA 2018, σχολιάζει για το πως η βράβευση FESPA υπήρξε επωφελής για την επιχείρησή του: “Μετά την κατάκτηση του Βραβείου FESPA όλοι μας διακρίναμε οφέλη. Οι υπάλληλοί μας αισθάνονται μεγαλύτερη υπερηφάνεια για τη δουλειά τους και επιλύουν προβλήματα με μεγαλύτερη επιμέλεια ενισχύοντας την ικανοποίηση των υπαρχόντων πελατών και την εμπιστοσύνη των νέων. Σαν ομάδα είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να παράξουμε τα καλύτερα προϊόντα για τους πελάτες μας χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές.

Τα Βραβεία FESPA τιμούν το εξαιρετικό ταλέντο στο διεθνή κλάδο των ειδικών εκτυπώσεων σε 14 κατηγορίες.

Οι σχετικές με τις εκτυπώσεις κατηγορίες περιλαμβάνουν:

- Πινακίδες και Συσκευασία σε Χαρτί και Χαρτόνι
- Πινακίδες και Συσκευασία σε Πλαστικό
- Αφίσες
- Μεταξοτυπίες και Έργα Τέχνης
- Εκτυπώσεις σε αυτοκόλλητο
- Δημιουργικά ειδικά εφέ σε Χαρτί, Χαρτόνι και Πλαστικό
- Ειδικά Εφέ σε T-shirts, Ενδύματα και Άλλα Υφάσματα
- Εκτυπωμένα Ενδύματα
- Κυλινδρικά Εκτυπωμένα Υφάσματα
- Γυάλινα, Κεραμικά, Μεταλλικά και Ξύλινα Προϊόντα
- Απευθείας Εκτύπωση σε Τρισδιάστατα Προϊόντα
- Μη Εκτυπωμένη Σήμανση
- Λειτουργικές Εκτυπώσεις
- Καλύμματα, Καντράν, Πινακίδες Στοιχείων

Η τελευταία κατηγορία είναι το Βραβείο Young Star Award, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν ηλικίες από 16 έως 25 ετών, νέοι εργαζόμενοι, εκπαιδευόμενοι ή φοιτητές σε οποιοδήποτε σχετικό με τις εκτυπώσεις κλάδο. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή υποβάλλοντας την εργασία τους σε οποιαδήποτε από τις σχετικές με τις εκτυπώσεις κατηγορίες.

Φέτος η FESPA εισήγαγε δύο νέες υποκατηγορίες για το Βραβείο Young Star Award:
- Εκπαιδευόμενοι σε ψηφιακές εκτυπώσεις ή μεταξοτυπίες – που συμπεριλαμβάνει μαθητευόμενους βοηθούς ή πρακτικά ασκούμενους για παραπάνω από 12 μήνες, εγκεκριμένους από τους προϊσταμένους τους.
- Σπουδαστές ψηφιακών εκτυπώσεων ή μεταξοτυπίας εγκεκριμένους από το εκπαιδευτικό τους ίδρυμα.

Επιπρόσθετα στις 14 κατηγορίες, οι υποψήφιοι θα θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα και για δύο νέα βραβεία:
- Το Βραβείο Κοινού. Ο νικητής θα επιλέγεται από τη διαδικτυακή κοινότητα της FESPA από όλες τις συμμετοχές. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2019.
- Βραβείο Καλύτερης Παρουσίας, που θα απονεμηθεί από τους κριτές των Βραβείων FESPA.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.fespaawards.com/categories

Συμμετοχές μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2018 επωφελούνται από μειωμένο κόστος ή κόστος μελών FESPA.

Μετά από αυτή την ημερομηνία το κόστος διαμορφώνεται στα 50€ για τα μέλη, στα 100€ για τα μη-μέλη και στα 15€ για μαθητευόμενους και σπουδαστές.

Όσες συμμετοχές προκριθούν θα εκτεθούν στην έκθεση  FESPA Global Print Expo 2019 στο Μόναχο, Γερμανία, από 14 – 17 Μαΐου. Οι νικητές των Βραβείων 2019 θα ανακοινωθούν στο Εορταστικό Δείπνο 2019 που θα παρατεθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Μόναχο. Τα εισιτήρια για το Εορταστικό Δείπνο 2019 θα είναι σύντομα διαθέσιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Βραβεία FESPA 2019 και πώς να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε τη διεύθυνση:  http://www.fespaawards.com/