12 Νοέ 2017
Νοεμβρίου 12, 2017

Η εκδρομή μας στην Αρκαδία

0 Σχόλια

Ζεστασιά, καλή παρέα, ξενοιασιά, όμορφες στιγμές, γνώση, νόστιμες γεύσεις χαρακτήρισαν την εκδρομή του ΣΕΜΕ στην Αρκαδία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των μελών και των φίλων του ΣΕΜΕ στην Αρκαδία στις 15 Οκτώβρη 2017 με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου.

περισσότερα →

DSC_0586Κατσαρού Ελένη – Θερινό εργαστήριο Γραφικών Τεχνών – Μουσείο Τυπογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Ιούλιος 2017

Η τυπογραφική τέχνη στη Βενετία

Η ακμή της τυπογραφικής τέχνης τον 16ο αιώνα διατηρήθηκε στη Βενετία μέχρι το τέλος του 17ου αιώνα. Η ποιότητα του βιβλίου μέχρι και την εποχή αυτή διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και οι βενετικές εκδόσεις ήταν περιζήτητες σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Στο τέλος του 15ου αιώνα η Βενετία είχε γίνει η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής τυπογραφίας, μία από τις πρώτες πόλεις στην Ιταλία που απέκτησε τυπογραφείο μετά από εκείνα που δημιουργήθηκαν στη Γερμανία, έχοντας 417 τυπογράφους το 1500 π.Χ. Το σημαντικότερο τυπογραφείο ήταν το Πιεστήριο Αλντίνε του Αλδου Μανούτιου, που το 1499 τύπωσε την "Υπνερωτομαχία Πολυφίλου", που θεωρείται το ωραιότερο βιβλίο της Αναγέννησης και καθιέρωσε τα σύγχρονα σημεία στίξης, τη μορφή της σελίδας, την επισεσυρμένη γραφή και εξέδωσε το πρώτο έντυπο έργο του Αριστοτέλη.

Από τις αρχές του 18ου αιώνα σημειώνεται ραγδαία ανάπτυξη της τυπογραφίας στις υπόλοιπες πόλεις τις Ιταλίας. Οι τυπογράφοι προκειμένου να αναπτύξουν τα δικά τους τυπογραφεία άρχισαν να πωλούν σε χαμηλές τιμές και κατόρθωσαν να απαγορευτεί η εισαγωγή των βενετικών εκδόσεων εντός της επικράτειας.

Ωστόσο η βενετική τυπογραφία επέζησε και μετά το 1797 με την πτώση της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, δηλαδή την είσοδο του Μεγάλου Ναπολέοντα στη βόρεια Ιταλία και τη συνθήκη του Καμποφόρμιο κατά την περίοδο του απόγειου της δύναμής της, κατόρθωσε και τον 18ο αιώνα να παράγει ωραία δείγματα τέχνης.

περισσότερα →

09 Νοέ 2017
Νοεμβρίου 9, 2017

FESPA Awards 2018

0 Σχόλια

2018-Awards-logo Τα βραβεία FESPA Print Excellence Award 2018 είναι τα μοναδικά βραβεία στον κόσμο που αναγνωρίζουν και βραβεύουν όχι μόνο τις καλύτερες δουλειές στην βιομηχανία της εκτύπωσης, και της σήμανσης αλλά και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργικότητα και την παραγωγή!

Το να επιλεχθείτε στους φιναλίστ των βραβείων θα ενισχύσει το προφίλ της εταιρείας σας και θα βοηθήσει τις πωλήσεις σας.

Καθιερωμένα από το 1991, τα βραβεία FESPA Print Excellence Awards είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο της εκτύπωσης. Κάθε χρόνο εκτίθενται και κρίνονται από τους ειδικούς της βιομηχανίας τα ταλέντα των υποψηφίων παραληπτών των βραβείων, αλλά και καθορίζονται τα πρότυπα της βιομηχανίας όπου η έμπνευση αφθονεί.

περισσότερα →

25 Σεπ 2017
Σεπτεμβρίου 25, 2017

Sensations

0 Σχόλια

Πρόκειται για μια μοναδική συλλογή εφαρμογών με ειδικά εφέ μεταξοτυπίας που διεγείρουν τις αισθήσεις της όρασης, της αφής και της όσφρησης,  εξάπτουν τη φαντασία,  κατακτούν τις εντυπώσεις.

Το Sensations είναι μια έκδοση της FESPA που διατίθεται στα μέλη των εθνικών ενώσεων των μεταξοτυπιών - μέλη της FESPA -  με σκοπό  να ενημερωθούν για τις δυνατότητες ειδικών εφέ στη μεταξοτυπία και με τη σειρά τους να ενημερώσουν - δειγματίσουν για αυτές τις εφαρμογές τους πελάτες  - συνεργάτες τους

Ο ΣΕΜΕ εξασφάλισε την δυνατότητα να παρέχει δωρεάν στα μέλη του το Sensations. Ανανεώστε λοιπόν τη συνδρομή σας ή γίνεται μέλη του σήμερα και αποκτήστε το ΔΩΡΕΑΝ

περισσότερα →

25 Σεπ 2017
Σεπτεμβρίου 25, 2017

Γιορτάζουμε τα 40 χρόνια του ΣΕΜΕ

0 Σχόλια

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ γιορτάζει τα  40 χρόνια από την ίδρυσή του με μια μονοήμερη εκδρομή, για τα μέλη, τους συνεργάτες και τους  φίλους του, στην ορεινή Αρκαδία,  την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

περισσότερα →