Ημερίδα «Μεταξοτυπία & Συσκευασία»
 
Κωνσταντίνα Σιαραμπαλου
 
 
 
 
 


 

Κωνσταντίνα Σιαράμπαλου

Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών, Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών

Η Κωνσταντίνα Σιαράμπαλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και φοίτησε στο τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, της σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Στο τελευταίο έτος σπουδών της, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση σε εταιρεία ψηφιακών εκτυπώσεων. Εκεί διεύρυνε τις γνώσεις της τόσο στην προεκτύπωση, όσο και στην εκτύπωση και τις μετεκτυπωτικές εργασίες που αυτή απαιτούσε.

Με την πτυχιακή της εργασία, εμβάθυνε στον τομέα της εκτύπωσης με τη μέθοδο της Μεταξοτυπίας. Η μελέτη για τη διεύρυνση του χρωματικού χώρου οδήγησε στην παρασκευή μελανιών, για τη δημιουργία ενός νέου χρωματικού συστήματος, της Εξαχρωμίας. Με την έρευνα αυτή συμμετείχε σε δύο διεθνή συνέδρια, δύο πανελλήνιες εκθέσεις, καθώς και δημοσιεύτηκε από το περιοδικό «ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ».

Έχει ασχοληθεί με την γραφιστική εντύπου για ιδιώτες και έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικό γραφείο. Σήμερα, εργάζεται για την εταιρεία BIOMEX Ε.Π.Ε., η οποία από το 1977 ξεκίνησε την ενασχόλησή της στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών και συγκεκριμένα, παρέχοντας μηχανήματα και υλικά Μεταξοτυπίας, Ψηφιακής εκτύπωσης, Επιγραφών και Τυποβαφείας.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη ζωγραφική, όπου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χρώματος και σκίτσου.