Ημερίδα «Μεταξοτυπία & Συσκευασία»
 
 
 
 
 
 


 

Αντώνης Τσιγώνιας

Εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Αντικειμένων

Ο Αντώνης Tσιγώνιας γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και έχει Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στις Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε στην Εταιρία Καλλιώρας Μεταξοτυπίες ΑΒΕΕ την περίοδο 2004 - 2005 ως βοηθός τεχνίτη μεταξοτυπίας και στη συνέχεια από το 2005 μέχρι το 2016 εργάστηκε ως Τεχνίτης Εκτυπώσεων και στη συνέχεια ως Υπεύθυνος Παραγωγής στην επιχείρηση Αλ. Ντούσιας – Γραφικές Τέχνες. Από το 2016 είναι ιδρυτικό μέλος του κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης γραφικών τεχνών “G.A.R.D.EN. Solutions”.

Από το 2011 έως και σήμερα είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας διδάσκοντας τα μαθήματα της Μεταξοτυπίας και των Εφαρμογών Εκτυπώσεων Μεγάλων διαστάσεων και Μεταξοτυπίας και του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Αντικειμένων διδάσκοντας το μάθημα του Σχεδιασμού Υφάσματος – Μεταξοτυπίας / Τυποβαφικής.

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις φωτογραφίας και μεταξοτυπίας, έχει παρακολουθήσει μεγάλο πλήθος ημερίδων Γραφικών Τεχνών ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με δημοσιεύσεις σχετικές με τις Γραφικές Τέχνες, τις εκτυπώσεις, τις μεθόδους επισήμανσης και τη μεταξοτυπία.